Belsize Park

Renovation of a 1980s mock Victorian terrace house used as a Pied-d’Terre for overseas clients.

The original layout compartmented the Ground floor into several rooms including a kitchen, Guest Toilet, Reception Dining and the entrance Hall, making the small footprint of the house feel even smaller.

Our clients wanted something with an open plan feel where the areas could flow into one another. The main obstacle to achieve this was the Guest toilet which had a central position on the floor breaking the room into two. We opted for moving the Toilet under the stairs, separating then the Entrance Hall from the Living area with a large sliding door and placing a glazed wall in front of the entrance door which allow the view into the garden through a new larger folding sliding glazed door to the terrace.

The language used is modern with large format porcelain tiles throughout, and open plan kitchen and clever use of storage.